خمپارههایی که در دو شهر اصلی سوریه در اوایل صبح سهشنبه فرود آمدند حاوی سلاح شیمیایی بودهاند و منابع دولتی و شورشی هر دو میگویند که طرف مقابل از چنین سلاحهایی برای کشتن مردم استفاده کرده است. در این انفجارها تعدادی از اهالی شهرها کشته یا مجروح شدهاند.
این حوادث، بازخورد بینالمللی داشتهاند، هر دوی بریتانیا و امریکا پیش از این به دولت سوریه در مورد استفاده از سلاحهای کشتار جمعی هشدار داده بودند و روسیه طرفدار نظر دولت سوریه است که شورشیها از این سلاحها استفاده کردهاند. سازمان جهانی بهداشت میگوید اگر رسماً استفاده از چنین سلاحهایی در الِپو در شمال سوریه تایید بشود، کمکهای بیشتری به این منطقه اعزام خواهد کرد. بان کی مون میگوید اگر از چنین سلاحهایی استفاده شده باشد، رودَررو با «جنایتی گسترده» هستیم.
خمپارههای اصابت کرده به محلهی خان ال اسد در الِپو و منطقهی ال عطابه در حومهی دمشق، هر دو عمدتاً در اشغال مخالفین دولت بشار است هستند. با این حال بخشهایی از این منطقه دست نیروهای طرفدار دولت است و در میان کشتهها و زخمیهای سلاحهای شیمایی، طرفداران دولت در کنار مردم عادی دیده میشوند.
در الِپو حداقل 25 نفر کشته شدهاند، این ارقام را تلویزیون دولتی سوریه و رسانههای شورشی، تایید میکنند. در عطابه تعداد کشتهها نامعلوم باقی مانده است.امریکا شش ماه پیش گفته بود تنها استفاده از سلاحهای کشتار جمعی در خاک سوریه بهمعنای دخالت در خاک سوریه خواهد بود و هماکنون میگوید «دلیلی ندارد باور کنیم» شورشیها مسئول این حملات بودهاند اما گفته است حرف دولت سوریه را بررسی خواهد کرد.
سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد، لیال گرانت به خبرنگارها گفته است: «هنوز استفاده از این سلاحها رسماً مورد تایید ما قرار نگرفته است... اما اگر چنین اتفاقی روی داده باشد نیازمند پاسخی جدی از طرف جامعهی بینالملل هستیم.»سخنگوی سازمان ملل، مارتین نِسریخی میگوید: «ما گزارشهای مربوطه را دریافت کردهایم اما در جایگاه آن نیستیم که آنها را تایید یا رد کنیم.»
گلوبال ریسرچ: امریکا و ناتو پشت سر ترویستهای القاعده هستند.
ده سال بعد از جنگ و اشغال در عراق، مرگ بیش از 1 میلیون نفر شامل بر هزاران سرباز امریکایی، شاهد ادامهی یک تراژدی هستیم که به بهانهی «سلاحهای کشتار جمعی» برپا شده است. حالا دو روهای غربی، سلاح، بودجه و حمایت سیاسی در اختیار شورشیهای سوری قرار میدهند تا آنها از این سلاحها علیه مردم سوریه استفاده کنند.
25 نفر حداقل تعداد کشتههای الِپو است. شهری در نزدیکی مرز سوریه با ترکیه. اگر این بحث درست باشد که کلاهکهای حاوی سلاحهای شیمیایی لیبی به خاک سوریه رسیدهاند، آنها میبایست از ترکیه گذشته باشند و این سلاحها را با کمک امریکا، تروریستهای اهل لیبی استفاده کردهاند که هماکنون داخل خاک سوریه فعال هستند و شهری مانند اِلپو، مکانی ایدهآل و راحت برای شروع عملیاتهای آنها بهشمار میرود.
بدتر از تمامی این اخبار این موضوع است که هر گونه استفاده از سلاحهای شیمیایی در خاک سوریه بهمعنای درگیری مستقیم ناتو در خاک سوریه خواهد بود، هرچند این سلاحها از طریق عضو ناتو ترکیه به خاک سوریه رسیده باشند، توسط مامورهای سیا بازرسی شده باشند و از مرز تحت کنترل غرب بهدست تروریستهای داخل خاک کشور جنگزدهی سوریه رسیده باشند.
سلاحهای کشتار جمعی لیبی در دست تروریستها
در طول عملیات سال 2011 گروههای شبهنظامی مختلف با همراهی ناتو در خاک لیبی، ذرادخانهی لیبی بهدست افراطیهای مذهبی افتاد. از آن زمان، نظامیهای لیبی تحت رهبری گروه اسلامگرایان جنگجوی لیبی، شاخهی القاعده در خاک این کشور (LIFG) این سلاحها را در اختیار داشته است، این گروه ارتباط مستقیم به گروههای افراطی دیگر وابسته به القاعده از غرب تا مالی و از شرق تا سوریه دارد.
شکی هماکنون در این موضوع نیست که سلاحهای کشتار جمعی لیبی به خاک نیجر، چاد و احتمالاً به نیجریه هم رسیده باشند و مقصد بخشی از این سلاحها نیز، خاک سوریه بوده است. اخبار اطلاعاتی تایید میکنند که تروریستهای LIFG از خاک لیبی بهسمت سوریه حرکت گستردهای داشتهاند. به عنوان مثال باید گزارش روزنامهی تلگراف در سال 2011 با عنوان «رهبرای اسلامگرایان لیبی با ارتش اپوزیسون آزاد سوریه دیدار میکند». همین روزنامه در مقالهای دیگر با عنوان «رهبرای لیبی به شورشیهای سوریه پیشنهاد کمک برای تامین سلاح کردهاند» از انتقال سلاح به خاک سوریه صحبت میکند. در سال 2011 حداقل 600 تروریست لیبی وارد خاک سوریه شده و در عملیاتهای شورشیها، فعال هستند.
تصویر: کلاس آموزشی شورشیهای سوری. مهدی ال هراتی، عضو گروه تروریستی LIFG به تروریستهای سوری آموزش میدهد. هراتی رئیس یک تیپ نظامی شکل گرفته از سربازان اهل لیبی است که هدفشان آسیب زدن به دولت سوریه از طریق آسیب رساندن به مردم سوریه است. اغلب چنین آسیبهایی منجر به «دخالت خارجی» در خاک یک کشور میشود.
واشنگتن پست گزارش داده بود «موشکهای گم شده» در لیبی هماکنون در صحنههای نبرد سوریه استفاده میشوند. گاردین در گزارش خود با عنوان «سلاحها و الگوها: شورشیهای سوری موشکهای ضد هواپیما» دریافت کردهاند تلاش میکند ارتباط القاعده و سربازهای لیبی را در این میان کوچک جلوه بدهد. در همین حال تایمز لندن آشکارا از منابع شورشی خبر از دریافت سلاح از خاک لیبی را میدهد، موضوع در مقالهی «رزمندههای لیبی، انقلاب خود را به سوریه صادر میکنند» مطرح میشود.
نظرات شما عزیزان:
|