به گزارش افکارنیوز به نقل از جام نیوز: تارنمای فارسی شبکه بی بی سی (BBCPersian) چهارشنبه ۲۱ تیر (July.۱۱) در گزارشی نوشت:
«اسناد منتشر شده در سایت ویکی لیکس (WikiLeaks) از نیمه پنهان روابط ایران و امارات پرده برداشته و نشان از بیم مقامهای اماراتی از فعالیتهای منطقهای ایران دارد. یکی از اسنادی که سایت ویکی لیکس منتشر کرده و تاریخ آن به ۱۹ فروردین ۱۳۸۸ (۸ آوریل ۲۰۰۹) بازمیگردد، به دیدار "عبدالله بن زاید آل نهیان" وزیر امور خارجه امارات با "هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه آمریکا پرداخته است. در این دیدار، وزیر اماراتی گفته است که "خطر جمهوری اسلامی بیش از اسرائیل اماراتیها را نگران میکند." بر پایه این سند، آل نهیان همچنین به کلینتون گفته است: "مقامهای اماراتی تهدید ایران را حتی بدون دستیابی این کشور به سلاح اتمی احساس میکنند."»
بی بی سی افزود: «اما در یک سند قدیمیتر که تاریخ آن متعلق به اردیبهشت ۱۳۸۴ (می۲۰۰۵) است، آمده که "محمد بن زاید آل نهیان" ولیعهد ابوظبی و جانشین فرمانده کل نیروهای مسلح امارات، در دیدار با یک ژنرال آمریکایی خواستار "استفاده از زور برای از میان برداشتن برنامه های اتمی ایران" شده است. از سوی دیگر روزنامه گاردین (Guardian) سندی منتشر کرده که تاریخ آن به ۲۰ بهمن ۱۳۸۸ (۹ فوریه ۲۰۱۰) بازمیگردد. این سند گزارشی است که "ریشارد اولسون" سفیر آمریکا در امارات، از دیدار ژنرال "مایک مولن" با محمد بن زاید آل نهیان به وزارت امور خارجه کشورش ارائه داده است. در این دیدار، مرد شماره دو امارت ابوظبی، نسبت به آغاز جنگی در منطقه که عامل آن ایران است ابراز نگرانی کرده و گفته نسبت به وجود گروههای خرابکار وابسته به حزب الله و حماس در کشورهای عربی خلیج فارس، "مشکوک" است. سفیر آمریکا در تلگراف خود نوشته است که مقامهای اماراتی، ایران را بزرگترین تهدید خارجی علیه خود و منطقه میدانند و افزوده که امارات همچون جامعه جهانی معتقد است دستیابی ایران به سلاح اتمی مسألهای قابل پذیرش نیست و خاورمیانه را به رقابت تسلیحاتی سوق خواهد داد.»!
در این دیدار، محمد بن زاید از نگرانی مقامهای اماراتی از برنامه های احتمالی گروههای وابسته به ایران در منطقه همچون حزب الله لبنان و حماس فلسطین سخن گفته است.
بر پایه این سند، مقام اماراتی یادشده، نسبت به دو مسأله خوشبین نیست: یکی امکان اینکه ایران به نصیحتها گوش فرا دهد و برنامه ساخت تسلیحات اتمی خود را کنار بگذارد و دوم امکان إعمال تحریمهای سخت از سوی جامعه جهانی علیه ایران که این کشور را از دنبال کردن برنامه هایش منصرف کند.
بی بی سی ادامه داد: «سفیر آمریکا تأکید میکند که ولیعهد ابوظبی، منطق جنگ را بر منطقه حاکم میداند؛ مسألهای که از تلاشهای ایران در توسعه نیروهای مسلح خود برداشت کرده است. او در تلگراف خود نوشته است: "پیام بن زاید به آمریکاییها این است که برای مقابله با اقدامهای ناگهانی تهران، باید آمریکا و امارات متحده عربی با یکدیگر همکاری و هماهنگی بیشتری داشته باشند. این مقام اماراتی همچنین روند صادرات اسلحه آمریکایی به کشورش را کند دانسته و بیم آن دارد در صورت درگرفتن جنگی با ایران، دولت امارات سلاح کافی برای حمایت از ملت خود نداشته باشد." سفیر آمریکا میگوید که بن زاید معتقد است آغاز جنگ "حتمی" است و دیر یا زود این اتفاق خواهد افتاد.»
به نوشته وب سایت فوق، ولیعهد ابوظبی به مقامهای آمریکایی گفته که معتقد است ایران از شورشیان شیعه مذهب "حوثی" در شمال یمن پشتیبانی میکند. هنگامی که ژنرال مایک مولن به او گفت هیچ دلیلی مبنی بر دخالت ایران در بحران حوثیها وجود ندارد، بن زاید پاسخ داد که «تمرکز بر فعالیتهای القاعده در جنوب یمن، باعث غفلت از ماجراجوییهای ایران در آن کشور شده است.»
امارات و انتخابات ریاست جمهوری ایران
بی بی سی در ادامه این گزارش می افزاید: «انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ هم یکی از محورهای بحث مقامهای اماراتی با مسؤولان آمریکایی بود که در آن اماراتیها نظر خود را درباره نامزدهای اصلی انتخابات مطرح کردند. سندی محرمانه که تاریخ آن به ۳۱ فرودین ۱۳۸۸ (۲۰ آوریل ۲۰۰۹) بازمیگردد و آن را سایت ویکی لیکس منتشر کرده، نشان میدهد که مقامهای اماراتی در خصوص ریاست جمهوری "میرحسین موسوی" به آمریکاییها هشدار دادهاند. این هشدار در ضیافت شام "محمد بن زاید" و "عبدالله بن زاید" به افتخار "تیموتی گایتنر" وزیر خزانه داری آمریکا اعلام شده است.»
بر این اساس، محمد بن زاید درباره انتخابات ایران میگوید: «میرحسین موسوی در زمینه زیاده طلبیهای هستهای هیچ تفاوتی با احمدینژاد ندارد. هدف این دو مشترک است اما تاکتیک متفاوتی در پیش میگیرند.» او ادامه داده است: «احمدینژاد خطرناک است اما همچون یک کتاب باز است که اسرارش هویداست، اما میرحسین موسوی این گونه نیست و اهدافش در پس چهره روشنفکرانهاش نهفته است.»
به نظر می رسد بنگاه شایعه پراکنی انگلیس بلافاصله پس از سفر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به امارات عربی متحده که در راستای حسن همجواری و تداوم گفتگوهای دوجانبه صورت گرفت، با انتشار اینگونه اخبار جهت دار اهداف خاصی را دنبال می کند. ضمن اینکه همزمان، کوشش می کند وجهه مخدوش میرحسین موسوی در ذهنیت ایرانیان را از همین رهگذر ترمیم نماید.
نظرات شما عزیزان:
|