به گزارش سرویس اقتصادی صراط ، قرار است این بانک جدید ، در همان محل بانک های تات و موسسات مالی و اعتباری مذکور با تابلوی جدید و نام تجاری "آینده "، شروع به کار کند و از روز گذشته هم عملیات نصب نام و راه اندازی شعب این بانک جدید در سراسر کشور آغاز شده است .مدت کوتاهی از انحلال بانک تات با لغو مجوز از سوی شورای پول و اعتبار به دلیل انجام تخلفات عدیده و طی نکردن مسیر قانونی تاسیس نمی گذرد و هنوز کارهای انحلال این بانک و چند موسسه مالی و اعتباری به طور کامل توسط مراجع اجرایی شورای پول و اعتبار انجام نشده ، یک بانک دیگر سر از خاک در آورده است .
بعد از تعطیلی بانک تات حرف و حدیث هایی در رابطه با نقش آفرینی جریان انحرافی در راه اندازی این بانک در سطح کارشناسان حوزه اقتصاد و عموم جامعه مطرح شد که همه آنها را به این نتیجه رساند که این بانک برای پیگیری اهداف شخصی عده ای سرمایه دار راه اندازی شده و هیچ اعتباری را برای سرمایه مردم و اقتصاد کشور قائل نیست .به همین دلیل هم مجوز فعالیت این بانک مثل موسسات دیگر که قرار است تشکیل دهنده پروژه بعدی "باند بانک تات" باشند لغو شد .
اما با تمام این تفاسیر ، آنچه از خبرهای یک ماه اخیر پیداست ، باند اقتصادی تشکیل دهنده بانک تات ، پس از رسوایی مالی در این بانک و سردرگم کردن سرمایه های مردم یکبار دیگر در تلاش است تا بانکی جدید را با یاری چند موسسه مالی راه اندازی کند که با توجه به مشخص نبودن محل تامین هزینه های این بانک و نبود اطلاعات کافی در رابطه با گردش مالی آن ، به نظر می رسد تئوری تاسیس بانک " آینده " هم نظیر آن چیزی که در بانک تات شاهد آن بودیم ،هیچ تاثیری هم در بهبود سیستم بانکداری کشور و ترمیم خدمت رسانی به مردم نگذارد.
گزارش ها حکایت از آن دارد که طی سال های اخیر، کارتل های اقتصادی مشکوک در کشور برای تامین هزینه فعالیت های خود با سوء استفاده از مدیریت ضعیف در سیستم بانکی و اقتصادی کشور ، با راه اندازی چندین موسسه مالی و بانکی ، در صدد هستند تا با به جریان انداختن سرمایه های راکد خود ، زیر ساخت های اقتصادی شخصی خود را تقویت کنند .
نکته قابل توجه و دردناک این جریان اینجاست که کارتل های اقتصادی مذکور که عمدتا هم حساب و کتابی از آنها در رابطه با سرمایه های مشکوکی که در جیب انباشته کرده اند نمی شود ، به سادگی توانسته اند طی چند سال اخیر موسساتی را به صورت قارچ گونه در کشور تاسیس کنند که پس از مدتی هم با دریافت پول های هنگفت از مردم بدون هیچ پاسخی و برگرداندن سرمایه ملت به خودشان تنها با اعلام ورشکستگی موسسه را تعطیل و پول های آن را به جیب مبارک واریز می کنند !
لازم به ذکر است که گردن کشی این "ابرسرمایه داران " در کشور، در شرایطی رخ می دهد که هیچگونه نظارت دقیقی از سوی نهاد های مالی و اعتباری دولت ، روی فعالیت های آنان صورت نمی پذیرد و به همین دلیل هم آنها می توانند به سادگی یک آب خوردن سرمایه های مردم را به صورت قانونی جمع آوری و مدت ها مردم را دچار سرگردانی و نگرانی کنند .
تاسیس پی در پی موسسات مالی - اعتباری و بانک های مختلف در سطح کشور، این ترس و دلهره را در دل مردم ایجاد کرده که در نهایت به کدام یک از آنها می توانند اطمینان کنند و سرمایه خود را در اختیارش گذاشته و نگران بازگشت پول خود نباشند .
رواج پدیده هایی از این دست در نظام اقتصادی و بانکی کشور بی شک باعث بی اعتمادی مردم در دراز مدت نسبت به سیاست های پولی و اعتباری دولت خواهد شد و این امر هیچ حاصلی جز فلج شدن چرخه اقتصادی و سرمایه ای کشور نخواهد داشت . با این شرایط از مسئولین بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار انتظار می رود تا با نظارت بیشتر بر عملکرد موسسات و بانک های خصوصی مالی و اعتباری از رخ دادن چنین پدیده ای در کشور جلوگیری کنند .
نظرات شما عزیزان:
|